Pomoc! Deti priniesli domov vši!

Aj v dnešnej dobe, kedy je kladený veľký dôraz na hygienu, sa stále raz za čas v školách objavia vši. Stačí, aby ich malo jedno dieťa a epidémia je na svete. Väčšinou sa nejedná o zanedbanú čistotu, pretože vši na vás skočia aj v autobuse, či inom verejnom mieste, kde sa pohybuje veľa ľudí. Základom je čo najskôr týchto votrelcov odstrániť.

roztomilost
 
V lekárňach nájdete množstvo prípravkov určených na tento problém. Niektoré deti však môžu byť precitlivené na chemické zložky v nich. Hlavne vtedy, ak majú citlivú pokožku, alebo trpia rôznymi alergiami. Existujú však i domáce prostriedky, pri ktorých chémia nie je nutná.
 
Olivový olej a jablčný ocot
Tieto dva produkty, sú v boji proti všiam tie najúčinnejšie. Okrem nich však pomôže aj olej kokosový, čajovníkový a klasická kuchynská soľ.
 
RECEPT Č.1
 
Zmiešajte niekoľko kvapiek čajovníka, sto mililitrov olivového oleja a rovnaké množstvo jablčného octu. olivový olej je potrebné trošku zohriať. Môže byť aj horúci, pretože po pridaní studených ingrediencií ochladne. Keď bude mať celá zmes príjemnú teplotu, votrieme ju do vlasov aj pokožky hlavy. Vlasy zabalíme do uteráku, alebo použijeme kúpaciu čiapku. Približne po hodine vlasy dobre umyjeme s klasickým šampónom. nezabudnite ich poriadne vyčesať. Ak tento zábal nezaberie na prvýkrát, celý proces zopakujte pokojne i niekoľko dní za sebou.
 
RECEPT Č.2
 
Kokosový olej najprv rozpustite. Do 150 mililitrov pridajte 100 mililitrov jablčného octu a polievkovú lyžicu soli. Všetko spolu premiešajte, počkajte kým sa rozpustí soľ a celú zmes jemne ohrejte. Môžete ju použiť namiesto šampónu, podobne ako v predošlom recepte, alebo naliať do rozprašovača užívať ako sprej. Keďže ide o čisto prírodný výrobok, nemusíte sa báť ho používať i dlhšiu dobu a každý deň. 

kudrdliny
 
RECEPT Č.3
 
Jablčný ocot môžete použiť aj bez ostatných surovín. Na rozdiel od olivového, či kokosového oleja, ktorý zabíja dospelé jedince, ničí najmä samotné vajíčka. Pri pretrvávajúcom probléme, ale prílišnom rozmnožení parazitov, ho použite pokojne i v neriedenej forme.